Марін Ле Пен / фото REUTERS

Перший номер французької партії Національне об'єднання Марін Ле Пен закликала виключити Туреччину з НАТО через проведення на території Сирії військової операції.

Про це пише Українська правда з посиланням на Teller Report.

Марін Ле Пен вважає, що Туреччина порушила критерії перебування в НАТО. Також вона розкритикувала Євросоюз.

Відео дня

"Євросоюз нічого не робить щодо військової операції Туреччини в Сирії", - заявила Ле Пен.

Політик також запропонувала зупинити надання фінансової допомоги Туреччині як потенційному кандидату в ЄС.

Читайте такожУ НАТО створили кризовий штаб через військову операцію Туреччини в Сирії – ЗМІ

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина розпочала військову операцію на території Сирії, спрямовану проти сирійських курдів. Туреччина має 911-кілометровий кордон із Сирією, і давно заявляє про загрозу з боку терористів на схід від Євфрату та утворення там "терористичного коридору".

Військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону.

США зазнали різкої міжнародної критики через виведення своїх військ з північної Сирії, оскільки цими діями Вашингтон поставив під удар сирійських курдів, своїх багатолітніх союзників у боротьбі з "Ісламською державою".

Президент США Дональд Трамп пригрозив "повністю зруйнувати та знищити" економіку Туреччини, якщо та вчинить будь-які дії, які він вважає "поза межами", після його рішення вивести американські сили з північного сходу Сирії.

9 жовтня Трамп заявив, що ухвалив рішення про передислокацію військових на півночі Сирії.