Ілюстрація / REUTERS

У Сполучених Штатах Америки вважають, що Росія, Китай, Іран спробують вплинути на вибори президента США, які відбудуться в листопаді 2020 року.

Як повідомляє сайт Пентагону, про це йдеться у спільній заяві керівників Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Міністерства національної безпеки, Федерального бюро розлідувань, Агентства національної безпеки, виконувача обов'язків директора Національної розвідки та інших відомств щодо забезпечення безпеки на президентських виборах.

Як сказано в заяві, зараз у десятках штатів проходять місцеві вибори і менше ніж за рік відбудуться вибори президента США.

Відео дня

Читайте такожПутін глузливо «зізнався» американцеві в намірах втрутитися у вибори президента США (відео)

"Наші супротивники хочуть підірвати наші демократичні інституції, вплинути на суспільну думку та зашкодити урядовій політиці. Росія, Китай, Іран та інші іноземні суб'єкти будуть прагнути втрутитися у процес голосування або вплинути на вподобання виборців. Супротивники можуть спробувати досягнути своїх цілей за допомогою різних засобів, у тому числі кампаній у соціальних мережах, проводячи діяльність з дезінформації або здійснюючи руйнівні чи шкідливі кібератаки на державну та місцеву інфраструктуру", - йдеться у заяві.

Автори документа наголошують, що хоча наразі немає свідчень про перебої в роботі виборчої інфраструктури, що дозволило б перешкодити голосуванню, внести зміни у підрахунок голосів, американські установи продовжують ретельно відслідковувати будь-які загрози.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2019 року офіційне слідство спеціального прокурора Департаменту юстиції США Роберта Мюллера встановило, що Росія втручалася у президентські вибори у 2016 році, але члени виборчого штабу Дональда Трампа не вступали у змову з російською владою.