The Fortune

Впродовж літа Руді Джуліані обговорював можливість стати представником державного банку України у судових справах. Водночас він публічно тиснув на Київ від імені свого іншого клієнта — президента США.

Про це пише Bloomberg, додаючи, що Джуліані не отримав роботу адвоката українського банку. Однак, переговори про це добре ілюструють його бажання вести бізнес за кордоном, а також готовність «влазити» у справи, переповнені потенційними конфліктами. Справа українського банку одна з таких, адже йдеться про суперечку з колишнім власником.

Читайте такожЕкономіст спрогнозував, як рішення суду щодо "ПраватБанку" вплине на фінансову систему України

Відео дня

Джуліані розповів, що до нього звернулися юристи «ПриватБанку», які добивалися повернення активів, пов’язаних з попереднім власником – мільярдером Ігорем Коломойським. Вони цікавилися, чи Джуліані може допомогти у їхньому цивільному позові. Адже він неодноразово негативно висловлювався про іншу сторону суперечки у Twitter. Сам адвокат Трампа підтвердив Bloomberg цю інформацію в телефонній розмові.

Він зустрівся з юристами в офісі юридичної фірми Quinn Emanuel, щоб обговорити справу. Однак, розмова закінчилася нічим і сторони розійшлися без угоди. В компанії Quinn Emanuel відмовилися коментувати цей епізод. «ПриватБанк» в електронному листі відповів Bloomberg, що «не звертався до Джуліані й не розглядав його залучення в жодній мірі».

Видання нагадує, що 18 травня адвокат президента США у своєму повідомленні в Twitter назвав Коломойського «надзвичайно небезпечним». Джерела видання розповіли, що це привернуло увагу юристів «ПриватБанку» й українського регулятора банківського сектору.

Читайте такожКоломойський: Мені не потрібен "Приват", але нехай повернуть $2 мільярди капіталу

Представники останнього вирішили зв’язатися з Джуліані, щоб поцікавитися, чи є в нього якась інформація, пов’язана з Коломойським. В серпні адвокат американського президента провів дві зустрічі з юристами з фірми Quinn Emanuel. Він переглянув звіт, складений компанією розслідувань Kroll на замовлення «ПриватБанку». За словами Джуліані, в ньому йшлося про проблемну активність кількох українських олігархів.

«Ми погодилися, що ця справа фантастична», - сказав Джуліані.

Джерела розповіли Bloomberg, що американця все ж не залучили до участі в судовій суперечці між «ПриватБанком» й колишнім власником. Адже йому бракувало незалежних знань про діяльність Коломойського. Сам Джуліані сказав, що цього не сталося через невдалий момент.