Єнс Столтенберг / REUTERS

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловився за поліпшення відносин з Росією.

"Ми повинні вести діалог з Росією, щоб змінити на краще наші відносини", - заявив глава Альянсу в неділю, 1 грудня, в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD, пише DW.

За словами Столтенберга, РФ є і залишиться в майбутньому найбільшим сусідом НАТО. "Ми виступаємо за переговори з Росією про контроль над озброєннями", - додав він. Підхід НАТО у відносинах з Москвою полягає в "залякуванні і діалозі", і Німеччина завжди була "сильним прихильником цього підходу", заявив генсек НАТО.

Відео дня

Читайте такожСтолтенберг заявив про зростання оборонних витрат союзників США по НАТО

Між тим держдепартамент США привітав зі вступом на посади 1 грудня нових керівників Євросоюзу і заявив про готовність до співпраці з ними, у тому числі по протистоянню загроз з боку Росії, Китаю та Ірану.

Ця співпраця "включає в себе зміцнення торговельних відносин, енергетичної безпеки Європи і протистояння спільним викликам нашої безпеки і демократичних цінностей, в тому числі загрозам, створюваним Росією, компартією Китаю й Іраном", йдеться в повідомленні на офіційному сайті Державного департаменту.

Сполучені Штати і Євросоюз, наголошується далі у повідомленні, "є силою добра в світі", і Вашингтон розраховує на "подальше зміцнення дружби і активізацію трансатлантичного партнерства з метою забезпечення мирного і успішного майбутнього для наших громадян".