У Пакистані юристи напали на лікарів та пацієнтів лікарні / REUTERS

Щонайменше три людини загинули в результаті атаки на кардіологічну лікарню в пакистанському місті Лахор.

Читайте такожМасові протести в Парижі: поліція застосувала газ і затримала 71 людину (фоторепортаж)

Як повідомляє NPR, сотні розгніваних юристів нападали на докторів, охорону і персонал лікарні, а також підпалили кілька автомобілів.

Відео дня

Причини спалаху насильства до кінця не зрозумілі. Вони можуть витікати з бійки між докторами та юристом, яка мала місце близько місяця тому. З того моменту юристи вимагали вжити стосовно лікарів заходи. У кінцевому підсумку це вилилося в напад на лікарню.

Як повідомляє Reuters, юристи були розгнівані тим, що лікарі поширюють в соцмережах відео з побиттям адвоката, який відмовився стояти в черзі.

Зазначається, що в результаті нападу загинули три пацієнти, які не змогли вчасно отримати життєво необхідне лікування.

Учасники нападу були в основному одягнені в чорні костюми з краватками. Деякі були озброєні палицями і навіть вогнепальною зброєю.

Розлючений натовп бив персонал і громив приміщення установи. Поліції знадобилося кілька годин, щоб взяти ситуацію під контроль.

Мінстр Інформації Фаяз-аль-Хасан Чахан (Fayaz-ul-Hasan Chauhan) прибув на місце, щоб примирити дві ворогуючі групи, однак теж став жертвою нападу. За його словами, нападники піддали його життя загрозі - його катували і хотіли викрасти.

Місцева влада заявила про затримання декількох учасників нападу. Прем'єр-міністр Імран Хан доручив провести розслідування інциденту.

Раніше ворогуючі Індія і Пакистан відкрили безвізовий коридор для паломників.