У поліції Алмати відзначили героїзм хлопця / Фото: Департамент поліції Алмати

В Алмати нагородили одного з пасажирів недавньої авіакатастрофи літака Bek Air за порятунок вагітної жінки.

Як повідомляє Tengrinews.kz, під час аварії 23-річний Темірлан Кадауов затулив собою жінку. Сьогодні йому офіційно вручили нагороду в міському Департаменті поліції.

Правоохоронці зазначили, що, крім цього випадку, хлопець, незважаючи на травму, допомагав іншим пасажирам евакуюватися до приїзду екстрених служб.

Відео дня

Врятована пасажирка розповіла про своє спасіння. "Трясло жахливо. Мій сусід Темірлан відразу узяв мене за руку. Це була психологічна підтримка. Потім я відкрила очі, а попереду вулиця, тобто я не бачу літака, хоча ми сиділи в середині, на 11-му ряду. Я повинна була сісти на 11А, але сіла на 11Б, і мого сусіда Темірлана затиснуло більше мене", - згадує жінка.

Читайте такожУ Казахстані назвали ще одну можливу причину катастрофи пасажирського літака

Як повідомляв УНІАН, аварія з літаком Fokker 100 авіакомпанії Bek Air сталася вранці 27 грудня. На борту було 98 осіб, 12 з них загинули, понад 60 потрапили до лікарні. Зокрема, двоє громадян України. Судно повинно було летіти до столиці Нурсултан. Відразу після зльоту щось пішло не так, авіалайнер втратив висоту, кілька разів зачепив хвостом злітну смугу і врізався в будівлю неподалік.