Харві Вайнштейн / REUTERS

У Нью-Йорку почався судовий процес над скандальним голлівудським продюсером Харві Вайнштейном, який звинувачується в сексуальних домаганнях.

Читайте такожСекс-скандал з Кевіном Спейсі отримав несподіваний фінал

Як повідомляє DW, суд розгляне тільки два епізоди обвинувачення Вайнштейна у зґвалтуванні та примусі до орального сексу у 2013 та 2006 роках.

Відео дня

Перший день процесу відведено організаційним питанням. Відбір членів колегії присяжних почнеться 7 січня і триватиме близько 2 тижнів. На сам процес буде потрібно не менше 6 тижнів.

Вайнштейну, який здався поліції в травні 2018 року і був звільнений під заставу, загрожує довічне ув'язнення.

Секс-скандал, в центрі якого опинився Харві Вайнштейн, розгорівся у жовтні 2017 року, коли десятки жінок звинуватили його в сексуальному насильстві. Спочатку він стосувався тільки продюсера, але потім багато жінок стали публічно скаржитися на домагання акторів і режисерів.

У грудні повідомлялося, що Вайнштейн досяг попередньої угоди на суму $25 млн з багатьма своїми потенційними жертвами злочинів на сексуальному ґрунті. Гроші будуть розподілені між більш ніж 30 актрисами і колишніми співробітницями, які подали в суд на 67-річного продюсера за різні злочини - від сексуальних домагань до зґвалтувань