Ілюстрація / REUTERS

США повідомили Північній Кореї, що знову хочуть відновити переговори в Стокгольмі, які були тимчасово зупинені у жовтні 2019 року.

Читайте такожУ КНДР не оцінили привітання від Трампа для Кім Чен Ина

Про це виданню Axios розповів радник з нацбезпеки США Роберт О'брайен.

Відео дня

"Ми звернулися до північнокорейців і повідомили їм, що ми хотіли б продовжувати переговори в Стокгольмі, які були останній раз на початку жовтня. Ми давали їм знати через різні канали, що ми хотіли б повернути ці (переговори – ред.) і виконати зобов'язання голови Кіма з денуклеаризації Корейського півострова", - заявив він.

О'Брайен також зазначив, що він перебуває в оптимістичному настрої, оскільки лідер КНДР Кім Чен Ин досі не надіслав обіцяний "різдвяний подарунок", що ряд експертів вважали можливим ядерним випробуванням.

"Все, що ми знаємо, це те, що нам сказали, що ми отримаємо різдвяний подарунок, а різдвяний подарунок не прийшов. І тому я думаю, що це був добрий знак. Але, знову ж таки, це не означає, що ми не побачимо якесь випробування в майбутньому", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН. з 2018 року дві країни ведуть переговори щодо денуклеаризації Північної Кореї. Трамп заявляв, що готовий зняти санкції з республіки у випадку угоди з цього питання. Однак останні переговори у жовтні 2019 року провалилися, про що оголосили в Пхеньяні, але спростували в США. У грудні в КНДР повідомили, що не потребують далекому діалогу з США щодо денуклеаризації.