REUTERS

Коли військові Ірану помилково збили український Boeing 737-800, Наваз Ебрагім втратила сестру, яка була на борту літака разом з чоловіком. За її словами, вибачень від командира іранських ВПС «не достатньо».

Як пише Newsweek, жінка пригадала події того вечора, коли був збитий рейс PS 752 компанії МАУ, а також свою реакцію на новини про загибель усіх пасажирів.

«Ми кричали й кричали. Це була дуже трагічна ніч», - сказала Ебрагім.

Відео дня

Командир аерокосмічної дивізії Аміралі Хаїзадех заявив, що хотів сам загинути замість всіх пасажирів й екіпажу українського літака, коли дізнався новини. Він й інші чиновники включно з президентом Ірану Хассаном Роухані й міністром закордонних справ країни Джавадом Заріфом публічно попросили вибачення. Вони пообіцяли провести ретельне розслідування й покарати винних. Але це не задовольнило Ебрагім.

«Я досі не впевнена, наскільки щирими були ці вибачення. Сподіваюся, вони були саме такими. Але навіть якщо так, гадаю, це хороший жест для початку, але цього не достатньо», - сказала жінка, яка втратила двох родичів через авіакатастрофу.

Читайте такожSüddeutsche Zeitung: Режим в Ірані ослабив себе знищенням літака з України

«Я сподіваюся, що в результаті з’являються якісь запобіжні заходи, щоб така трагедія ніколи не сталася з жодною іншою сім’єю», - сказала Ебрагім.

Видання нагадує, що більшість пасажирів на борту українського авіалайнера були іранцями. В Тегерані й інших містах по всій країні розлючені люди вийшли на вулиці в минулі вихідні, вигукуючи антиурядові гасла. Вони були розлючені, що уряд Ірану три дні приховував й заперечував факт, що український пасажирський літак був збитий.