Реджеп Тайіп Ердоган / REUTERS

Операція збройних сил Туреччини в провінції Ідліб у Сирії може початися в будь-який момент, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у середу, 19 лютого, виступаючи на засіданні парламентської фракції правлячої партії.

"Сили режиму Башара Асада повинні припинити агресивні дії і відійти за межі зони деескалації", - заявив Ердоган, пише DW.

Читайте такожЕрдоган обіцяє знищувати армію Асада в будь-якій частині Сирії

Відео дня

Президент Туреччини назвав це останнім попередженням. За його словами, переговорний процес поки що не призвів до бажаного результату і Анкара підготувала власний план дій і завершила підготовку операції в Ідлібі, яка може початися раптово в лічені дні. Ердоган також повідомив, що обговорив із президентом США Дональдом Трампом.

Туреччина звинувачує сирійські війська Башара Асада у продовженні атак в зоні деескалації, яка була зафіксована сочинським меморандумом. На початку року Анкара ввела свої війська для підтримки повстанців у регіоні. Росія підтримує Асада, в першу чергу авіацією. Активні бойові дії в останні місяці стали причиною нової хвилі біженців.