REUTERS

Американський президент Дональд Трамп дізнався про повернення 14 хворих на коронавірус 14 американців, що перебували на борту круїзного лайнера Diamond Princess, вже постфактум. І розлютився на таке рішення своїх радників.

Про це пише Європейська правда з посилання на WP.

Читайте такожРосія намагається допомогти супернику Трампа у боротьбі за президентство - ЗМІ

Відео дня

Минулої суботи Трампу й оперативній групі повідомили про повернення американців після тижневого карантину на лайнері Diamond Princess. Водночас пацієнтів з коронавірусом мали продовжувати лікувати в Японії. І президент США на таку пропозицію погодився, що здорові громадяни не повинні перебувати в одному літаку з хворими.

Але Держдепартамент і топ-чиновники МОЗ США врешті зважилися евакуювати ще й 14 американців, у яких виявили вірус в автобусах біля Токійського аеропорту, і помістити їх в ізолятор, не прозвітувавшись Трампу.

Коли ж інформація дійшла до американського лідера, той розлютився і почав скаржитися, що з ним про це не говорили, і що таке рішення може нашкодити Білому дому.

Відтоді Трамп зв’язався з кількома високопосадовцями Адміністрації та вказав на необхідність його інформувати. Також він заявив, що з рішення не згодний.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 22 лютого у світі від нового типу коронавірусу COVID-19 видужало 20 978 осіб. Водночас жертвами COVID-19 стали вже 2 360 пацієнтів, а випадків захворювання – 77 661.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року.

Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров`я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв`язку з поширенням коронавірусу з Китаю.