Себастьян Курц / REUTERS

Канцлер Австрії Себастьян Курц в ситуації, коли тисячі біженців намагаються перетнути кордон з Євросоюзом з боку Туреччини, оголосив про необхідність кращого зміцнення кордонів ЄС.

"Ситуація 2015 року ні в якому разі не повинна повторитися", - написав він у соцмережі Facebook, оголосивши метою "зупинити нелегальних мігрантів на зовнішніх кордонах ЄС", передає DW.

"Ми готові підтримати країни на кордоні ЄС додатковими поліцейськими силами. Якщо це не вийде, Австрія буде захищати власні кордони", - підкреслив він.

Відео дня

Між тим європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів Frontex у доповіді для лідерів ЄС повідомляє, що "масовий потік людей" в напрямку Греції буде складно зупинити навіть у тому випадку, якщо турецька влада буде йому перешкоджати. Про це в понеділок повідомляє видання Die Welt. Згідно з доповіддю, ситуація в найближчі дні буде погіршуватися.

Читайте такожУ Греції заявили, що ситуація з мігрантами загрожує нацбезпеці

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив у своєму Twitter, що Греція протягом найближчого місяця не збирається розглядати нові заяви про надання притулку. У неділю, щоб перешкодити мігрантам перетнути кордон з території Туреччини, грецькі поліцейські застосували проти них важкі водомети і сльозогінний газ.

Грецьке радіо повідомило, що в ході зіткнення на прикордонному переході на річці Еврос, закритому з 28 лютого, один поліцейський отримав поранення. За даними міністерства міграції в Афінах, лише на цьому переході прикордонники не пропустили на територію країни майже 10 тисяч мігрантів.

Укладена між Анкарою і Брюсселем у березні 2016 року угода передбачає, що прямують у країни ЄС мігранти з Сирії не будуть пропускатися через кордони Туреччини. За це Європейський Союз пообіцяв турецькій стороні фінансову підтримку.

Нагадаємо, турецька влада оголосила, що більше не буде перешкоджати потоку сирійських біженців в Європу після нічного обстрілу Ідлібу 27 лютого. Рішення було прийнято після того, як понад 30 турецьких солдатів загинули в ході обстрілу силами режиму Башара Асада в Ідлібі, північно-західна Сирія.