Далай-лама / REUTERS

Далай-лама звернувся до людей зі спеціальним посланням на тлі поширення по світу коронавірусу COVID-19. Духовний лідер буддизму назвав хвороби «одним з джерел руйнування світів» і закликав проявляти рішучість і використовувати для боротьби з вірусом технології.

Читайте такожПапа Римський помолився за припинення пандемії COVID-19 на порожній площі Ватикану (фото, відео)

Далай-лама схвалив «злагоджені дії» багатьох країн, які намагаються обмежити масштаби пандемії COVID-19. Зокрема, він оцінив ініціативу країн Асоціації регіонального співробітництва Південної Азії зі створення фонду надзвичайної допомоги. Далай-лама також назвав карантини, введені по всьому світу, необхідними, але визнав, що через ці обмеження багато людей «зазнають величезних труднощів, залишившись без засобів до існування». Він попросив робити все можливе, щоб допомагати «вразливим верствам населення», а також висловив особливу вдячність усім медичним працівникам.

Відео дня

«Сьогодні через спалах пандемії коронавірусу ми живемо в надзвичайно складний час... Якою б складною не була ситуація, ми повинні застосовувати технології і властиву людині винахідливість, щоб з рішучістю і мужністю долати труднощі, які випадають на нашу долю», - йдеться в посланні Далай-лами, передає «РИА Новости».

Сам Далай-лама перебуває на карантині у своїй резиденції в Дхарамсалі на півночі Індії. Раніше він оголосив, що відкладе церемонію посвяти нових ченців і не буде виконувати публічні обов'язки до тих пір, поки ситуація з COVID-19 не стабілізується.