Истребитель F-16 США / misawa.af.mil

Понад 90 бойовиків забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК) загинули в ході авіаударів, яких завдали винищувачі турецьких ВПС по позиціях курдів в провінції Тунджелі на сході країни, а також на півночі Іраку, повідомляють РИА Новости з посиланням на газету Sabah.

Від 30 до 35 курдських бойовиків були вбиті в Тунджелі під час авіаударів, які завдали два винищувачі F-16 у відповідь на вбивство у цій провінції офіцера поліції курдськими бойовиками. Крім того, турецькі винищувачі F-16 та F-4 атакували цілі бойовиків в районі Хафтанин на півночі Іраку. За даними джерел газети, в ході авіаударів по іракській території загинули від 55 до 60 бойовиків, знищені укриття та склади зброї РПК.

Читайте такожТурецька армія відкрила артилерійський вогонь по курдським повстанцям

Відео дня

Підкреслюється, що ситуація в Туреччині різко загострилася після організованого 20 липня "Ісламською державою" теракту на кордоні з Сирією і вбивств поліцейських в південно-східних провінціях, відповідальність за які взяла на себе РПК. Всього протягом останніх двох місяців жертвами курдських бойовиків стали понад 110 поліцейських, військових, а також цивільних осіб.