www.baltinfo.ru

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

В контексті "поміркованої опозиції" в Сирії Пєсков повідомив, що партнери Росії так і не зуміли визначити яку-небудь організацію, яка не має зв'язків або з "Ісламським державою", або з "Аль-Каїдою", або з кимось подібним.

Пєсков також вважає всі повстанські сили в Сирії терористами. На його думку, "більша частина цих сил, які являють собою небезпеку для Сирії і для нас, є терористами".

Відео дня

Читайте такожБританці розсекретили документ 60-річної давнини, в якому передбачається нинішня операція РФ в Сирії - FT

Пєсков переконаний, що результатом бомбардувань, які здійснюються під командуванням США, стала окупація двох третин сирійській території "Ісламською державою".

"Російські військові займаються наданням підтримки лічені тижні, а ми вже спостерігаємо перші ознаки успішного наступу сирійської армії. З'явилася слабка надія, що вона зможе врятувати свою землю від терористів", - сказав Пєсков.

Читайте такожСирійські медики опублікували відео кривавих наслідків удару авіації РФ по лікарні

Як повідомляв УНІАН, незважаючи на запевнення російської сторони тільки по позиціях угрупування «Ісламська держава» або інших «терористів», майже 80% російських авіаударів в Сирії припали по районах, які ІД не контролює.

Як показав аналіз, більша частина ударів була здійснена в районах, які утримують інші угруповання, що протистоять режиму сирійського президента Башара Асада, в тому числі відгалуження "аль-Каїди", але також і бойовики, яких підтримує Вашингтон і його союзники.

Читайте такожБританія: 85% російських авіаударів в Сирії здійснюються проти опозиції, а не проти ІДІЛ

За даними сирійської опозиції, в результаті повітряних ударів російської авіації в Сирії, офіційно почалися 30 вересня, загинули вже не менш 370 осіб, з яких 127 були цивільні, серед них 36 дітей і 34 жінки.