фото: УНИАН

Про це повідомляє РИА Новости.

"Я зміг запевнити міністра, що ми дуже скоро опублікуємо наш щорічну доповідь про прогрес (на шляху до ЄС), з цієї точки зору справи йдуть добре, у вірному напрямку", - сказав Хан журналістам після зустрічі з главою МВС Чорногорії Рашко Коневич.

Він зазначив, що сторони "також обговорювали підготовку до виборів".

Відео дня

Читайте такожЄврокомісар Хан: в Європі знову будується залізна завіса

"Ми як і раніше чекаємо остаточної імплементації виборчого законодавства, і міністр мене запевнив, що він завершить цю роботу до березня наступного року. У цьому відношенні все має бути готове, зокрема, в тому, що стосується реєстрації спостерігачів", - заявив єврокомісар.

Євросоюз надав статус кандидатів на вступ до спільноти шести державам: Албанії, Ісландії, Македонії, Сербії, Туреччині та Чорногорії. У березні влада Ісландії оголосили про відкликання заявки на приєднання до ЄС.

Читайте такожУ Кремлі Чорногорію звинуватили в спробах "демонізувати Росію"

Раніше УНІАН повідомляв, що уряд Чорногорії висловив оптимізм щодо того, що в грудні країну запросять вступити в НАТО.

При цьому, в Чорногорії протягом останніх кількох тижнів відбулася серія протестних акцій, ініційованих коаліцією опозиційних партій "Демократичний фронт". Остання масова демонстрація відбулася в суботу і завершилася розгоном активістів, проти яких поліція застосувала сльозогінний газ та інші спецзасоби.

Прем'єр-міністр Чорногорії вже заявив, що Росія причетна до мітингів опозиції проти уряду країни.