REUTERS

Федеральне агентство повітряного транспорту повідомило, що обмеження пов'язані з фінансово-економічним станом перевізника, що впливає на безпеку польотів, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожЄгипет визнав катастрофу А321 над Сінаєм терактом

Комісія агентства встановила, що з грудня 2015 року авіакомпанія повністю зупинила польоти, при цьому тільки один з чотирьох літаків компанії знаходиться в аеропорту базування і придатний до виконання авіарейсів.

Відео дня

Крім того, "Когалимавіа" вже кілька місяців не може усунути заборгованість по заробітній платі співробітникам, за аеропортові послуги, за аеронавігаційне обслуговування.

Згідно з повідомленням, федеральна податкова служба вже подала в Арбітражний суд Москви заяву про визнання компанії банкрутом.

Виходячи з цього, комісія Росавіації прийшла до висновку, що ТОВ "Авіакомпанія "Когалимавіа" не може безпечновиконувати комерційні повітряні перевезення.

Авіакомпанія "Когалимавіа" опинилася в центрі уваги після того, як її літак упав на Синаї через півгодини після вильоту з Шарм-еш-Шейха. На борту знаходились 217 пасажирів і 7 членів екіпажу, всі вони загинули.