REUTERS

Про це пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Експерти пророкують, що правляча консервативна коаліція швидше за все збереже владу в своїх руках, хоча й може втратити кілька місць у парламенті.

Втім, лідер лейбористів Білл Шортен наполягає на тому, що далеко не все ще вирішено.

Відео дня

Основними темами передвиборної кампанії стали питання економіки, охорони здоров'я, імміграції та одностатевих шлюбів.

За спостереженням кореспондента Бі-бі-сі в Сіднеї Джона Доннісона, підсумки голосування у Британії з питання щодо виходу з Євросоюзу зіграли на руку нинішньому прем'єр-міністру Малькольму Тернбуллу.

Австралійці, ймовірно, не підуть на кардинальну зміну влади перед обличчям можливих економічних проблем, пов'язаних з Brexit.

Тим більше, що останнім часом прем'єри в Австралії надовго в своєму кріслі не затримуються: якщо лейбористам все-таки вдасться перемогти на виборах, Білл Шортен стане вже шостим прем'єр-міністром країни за останні шість років.

Тернбулл обіцяє австралійцям скорочення податків для найманих робітників і дрібного бізнесу, Шортен, у свою чергу, в першу чергу обіцяє легалізувати одностатеві шлюби.

Однак сюрприз можуть піднести менші партії.

"Зелені", які мають поки десять сенаторів і одного депутата нижньої палати парламенту, розраховують виграти більше місць, за рахунок актуальності їх ключових пунктів політичної програми: проблеми боротьби з глобальною зміною клімату та вирішення ситуації з біженцями.

Також аналітики прогнозують повернення у велику політику Полін Хенсон, засновника крайньоправої партії "Одна нація", відомої своєю радикальною антимігрантською риторикою.