flickr.com/photos/lplewnia

Інцидент стався в неділю, приблизно через 12 годин після траурного маршу в пам'ять про загиблого минулого тижня в Харлоу громадянина Польщі Аркадіуше Йозвіку, пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Читайте такожУ Великобританії після референдуму збільшилася кількість ксенофобських злочинів

На поляків напали зранку в неділю чотири або п'ять осіб. У одного з постраждалих зламаний ніс, в іншого розсічена брова. У поліції вважають, що напад було скоєно на ґрунті ненависті, однак не пов'язують цей інцидент з нападом на Аркадіуша Йозвіка.

Відео дня

Точна дата візиту до Лондона голови МЗС Польщі Вітольда Ващіковського, міністра внутрішніх справ країни Маріуша Блащака й міністра юстиції Збігнєва Зебро поки не називається.

Тиждень тому група підлітків в Харлоу напала на 40-річного поляка Аркадіуша Йозвіка. Через кілька днів громадянин Польщі, помер у лікарні від отриманих травм.

У зв'язку з нападом були затримані шестеро підлітків 15-ти і 16-ти років.

Читайте такожПольське посольство у Великобританії стурбоване проявами ксенофобії в країні після референдуму

Посол Польщі у Великобританії Аркадій Жегоцкій тоді заявив, що шокований жорстоким нападом на співвітчизника. Він також зазначив, що ситуація з безпекою для громадян Польщі в Сполученому Королівстві погіршилася після референдуму з питання про вихід Британії з ЄС.