REUTERS

США завдали авіаудар по проурядовим силах в Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників.

Удар був нанесений по силах, які загрожували безпеці сил коаліції.

Відео дня

Читайте такожКонгрес США прийняв законопроект про санкції проти Росії за підтримку Асада

Військові, які обчислювалися десятками, ігнорували попереджувальні постріли з літака військово-повітряних сил США, і, як повідомили джерела, навіть "очевидно, що Росія намагалася відрадити їх від подальшого просування".

Член сирійських повстанських сил повідомив агентству, що конвой складався з сирійських та іранських бойовиків. За його даними, вони прямували до бази Ат-Танф на півдні Сирії, яку використовують США і їх союзники.

Агентство цитує міністра оборони США Джеймса Меттіса, який заявив, що роль його країни в конфлікті у Сирії не змінилася, проте США будуть захищати свої війська.

Як повідомляв УНІАН, США завдали ракетного удару по авіабазі в Сирії у відповідь на можливу атаку з використанням хімічної зброї на місто, яке утримують повстанці.

Пентагон заявив, що 59 крилатих ракет «Томагавк» були випущені 7 квітня о 4.40 по сирійському часу з есмінців в східній частині Середземного моря. Президент США Дональд Трамп пояснив, що діяв в «життєво важливих інтересах національної безпеки Америки», щоб запобігти використання хімічної зброї. За його словами, база, з якої завдали удар, була точкою старту для хімічної атаки.