Бойовики Талібану, ілюстрація / REUTERS

За повідомленням представника МВС Афганістану, в понеділок вранці в Кабулі загинуло щонайменше 24 людей. Ще 42 людини отримали поранення під час вибуху.

Як передає CNN з посиланням на прес-секретаря МВС Найіба Даніша (Najib Danish), вибух стався приблизно о 6:40 за місцевим часом (05:10 за Києвом), коли вибухнула Toyota Corolla у поліцейському окрузі міста.

Читайте такожЗабута війна: глави Пентагону і НАТО розійшлися в думках про виведення військ з Афганістану

Відео дня

Мета даного вибуху досі не зрозуміла, однак, за даними, групи Terrormonitor, яка відслідковує терористичну діяльність по всьому світі, відповідальність за вибух взяв на себе рух Талібан.

Як повідомляв УНІАН, в понеділок, 24 липня, у західному районі афганської столиці Кабулі на автомобілі підірвався смертник. Спочатку повідомлялося про 12 жертв та 10 поранених.

Вибух є останнім у довгій лінії атак в афганській столиці. Минулого місяця 7 людей загинули, коли смертники здійснили атаку на похоронах сина сенатора, убитого під час антиурядових акцій протесту. Таліби заперечували причетність до цього нападу, в результаті якого 119 людей було поранено.