Ілюстрація / REUTERS

Управління Національної Безпеки острова Гуам опублікувало рекомендації жителям острова на випадок ядерного удару з боку КНДР. Про це в п'ятницю, 11 серпня, повідомляє газета The Washington Post.

Рекомендації виконані у формі двох сторінкок пам'ятки, в ній зазначено, які дії слід зробити жителям Гуаму при нанесенні Пхеньяном удару по острову балістичними ракетами.

Зокрема, їм рекомендовано зберігати спокій і подбати про членів своєї сім'ї. Крім того, влада острова нагадала жителям, що дивитися на спалах або ядерний гриб не можна, оскільки це може позбавити їх зору.

Відео дня

Читайте такожУ США різко зросла популярність запиту до Google "Як пережити ядерний удар"

Крім того, жителям острова порадили в разі ядерного бомбардування сховатися позаду предмета або об'єкта, який зміг би захистити їх від радіоактивних хвиль, а також зняти з себе одяг, щоб не дати радіації поширитися. «Зняття з себе верхнього одягу позбавить Вас від 90 відсотків радіоактивних матеріалів», — уточнюється в заяві.

Також тим жителям Гуаму, які опинилися в зоні ураження у разі ядерного удару, наказано вимити голову шампунем і уникати використання кондиціонера для волосся.

9 серпня повідомлялося, що північнокорейські військові готові завдати ракетного удару по базі ВПС США на острові Гуам, розташованому в Тихому океані, як тільки рішення про це прийме глава КНДР Кім Чен Ин. Вказувалося, що Пхеньян може завдати удару по американських базах на Гуамі балістичною ракетою середньої дальності «Хвасон-12», вперше запущеною 14 травня.