Захарова заявили, що ускладнення із візами почалися ще в травні / фото tvc.ru

Росія не планує відповідати США на ускладнення отримання американських віз. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, пише "Дождь".

За словами Захарової, в такому випадку мова йтиме вже про "геноцид звичайних людей".

Вона також зазначила, що США почали збільшувати терміни розгляду заяв на візу ще в травні, тоді терміни збільшилися з 10 до 50 днів, тобто до того, коли РФ як контрсанкції зажадала скоротити співробітників американської дипмісії на 755 осіб

Відео дня

Читайте такожРосія заявила про підготовку санкцій у відповідь проти США

При цьому у МЗС Росії заявили, що скорочення американських дипломатів у Росії – це рішення Вашингтона і Кремль нібито не ставив таких умов.

"Саме американська сторона прийняла рішення про скорочення американського персоналу, не російська", - заявила Захарова.

Як повідомляв УНІАН раніше, США призупиняють видачу неімміграційних віз росіянам. Такий крок у відомстві аргументували тим, що «рішення російської сторони скоротити чисельність співробітників дипломатичної місії США в Російській Федерації ставить під сумнів серйозність прагнення Росії до поліпшення двосторонніх відносин». 1 вересня 2017 року процедура відновиться в Москві. Процедура видачі неімміграційних віз у консульствах США в Росії буде припинена на невизначений термін.