Кабельний телеканал Spike TV домовився з представниками Пентагону про зйомки пілотної серії реаліті-шоу про операцію військовослужбовців ВМС США проти піратів в Аденській затоці.

Як випливає з повідомлення, розміщеного на офіційному сайті Spike TV, зйомки під назвою "Мисливці на піратів: ВМС США" (Pirate Hunters: USN) проходитимуть на десантних кораблях "Сан-Антоніо" (USS San Antonio) і "Боксер" (USS Boxer), які патрулюють Аденську затоку. На плівку будуть відображені не тільки можливі бойові дії проти піратів, а й побут військовослужбовців США, зауважують творці проекту.

Пілотна серія шоу про дії американських військових проти піратів Сомалі з`явиться на телеканалі наприкінці цього року, уточнює Agence France-Presse. Тривалість серії становитиме одну годину.

Відео дня

Повідомлення про початок зйомок "Мисливців на піратів" було зроблене після того, як військові США провели операцію проти групи піратів, що напали на контейнеровоз "Маєрск Алабама” і захопили капітана судна Річарда Філіппса. В результаті силової операції, нагадує Лента.ру, троє піратів було знищено, а капітан контейнеровоза звільнений.