REUTERS

У Нью-Йорку (США) проходять пам'ятні заходи до 16-річчя терористичної атаки 11 вересня. Дональд Трамп вперше вшанував пам'ять жертв терористичної атаки в якості президента США.

Відео дня

Хвилина мовчання була оголошена в той самий момент часу, коли перший з чотирьох викрадених терористами літаків влетів в одну з веж-близнюків 11 вересня 2001 року, повідомляє Associated Press.

Читайте такожУ Мюнхені відкрили меморіал на честь загиблих в результаті теракту на Олімпіаді-1972

Пізніше президент і перша леді США Меланія Трамп відвідають Пентагон, де вшанують пам'ять 125 загиблих в цей день під час атаки оборонного відомства іншим викрадених терористами "боїнгом".

Читайте такожВ центрі Брюсселя чоловік напав із ножем на патруль

Нагадаємо, що сьогодні, 11 вересня 2017 року, виповнюється 16 років з дня терористичних нападів на США. 11 вересня 2001 року терористи-смертники використовували чотири пасажирські літаки для нанесення ударів по будівлям в Нью-Йорку і Вашингтоні. Два літаки врізалися, один за іншим, у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, третій літак з пасажирами врізався в будівлю Пентагону у Вашингтоні, четвертий літак впав на поле в штаті Пенсільванія після що сталася на борту сутички пасажирів з групою терористів, повідомляє Радіо Свобода. Читайте також Сьогодні одинадцята річниця трагедії у Беслані Жертвами нападів стали близько трьох тисяч американців та громадян багатьох країн світу.