Велика операція з блокування і ліквідації бойовиків з групи лідера чеченських сепаратистів Доку Умарова проходить в республіці Інгушетія поблизу Ачхой-Мартанівського району Чеченської республіки, повідомляє РосБізнесКонсалтинг з посиланням на радіостанцію “Маяк”. Групу з 25 осіб блоковано на кордоні Інгушетії і Чечні, повідомив президент Чечні Рамзан Кадиров. "Знищено трьох бойовиків, один з них - араб. Є дані про те, що серед бойовиків є й інші вбиті і поранені", - сказав він.

Операцію проводять спільно правоохоронці Інгушетії та Чечні.

***

Відео дня

В одному з районів Дагестану – Карабудахкентському - введено режим контртерористичної операції, повідомили РосБізнесКонсалтингу в регіональному управлінні ФСБ Росії.

Підставою для введення режиму стала інформації про те, що в лісі біля населеного пункту Какашури переховуються бойовики, які планують теракт проти військовослужбовців і працівників МВС. Режим вводиться на території, обмеженій населеними пунктами Какашура, Какамахі, Качкалик, Чанкурбе і Доргелі, зазначили в УФСБ.

З настанням темряви режим КТО був скасований. "Рішенням оперативного штабу о 20.00 (час московський) режим КТО в Карабудахкентськом районі республіки був знятий. В результаті прочісування лісового масиву силовикам вдалося виявити чотири вибухові пристрої, потужність яких поки не встановлена, і бліндаж, розрахований на чотирьох-шістьох осіб", - повідомив  представник УФСБ РІА "Новости".