Сьогодні одностайно спікером палати представників Конгресу США була обрана Ненсі Пелосі (Nancy Pelosi), яка, таким чином, стала першою жінкою, що здобула цю посаду. Н.Пелосі розпочне роботу в січні 2007 р. і змінить на цій посаді республіканця Денніса Дж.Хестерта.

Нагадаємо, за підсумками проміжних виборів у США, що відбулися 7 листопада 2006 р., контроль над Конгресом вперше за останні 12 років одержали демократи.

Довідка. Ненсі Пелосі 66 років, вона народилася в місті Балтімор в сім`ї американців італійського походження. Її батько Томас д’Алессандро був депутатом Конгресу і мером Балтімора. Здобула вищу освіту в Балтіморі і Вашингтоні. Політичною діяльністю займається з середини 80-х років. У 1987 році обрана до Конгресу від штату Каліфорнія, балотувалася в окрузі, де позиції Демократичної партії традиційно сильні. З 2002 року очолює фракцію демократів в Палаті представників, замінивши на цій посаді Діка Гепхарда. Вона одружена з мільйонером Полом Пелосі (бізнес у сфері нерухомості), мати п`ятьох дітей.

Відео дня