Ілюстрація \ REUTERS

Сьогодні глава поліцейського управління Тегерана бригадний генерал Хосейн Рахімі заявив, що місцевих громадян, які не дотримуються норми ісламу в своєму зовнішньому вигляді, більше не будуть піддавати арешту, повідомляє kommersant.ru.

Читайте також У Саудівській Аравії жінкам дозволять керувати вантажівками та мотоциклами - ЗМІ Новий глава столичної поліції був призначений у серпні, тоді як попередній, Хосейн Саджедінія, відрізнявся більш суворими порядками. У квітні 2016 року він заявив, що в іранській столиці працюють близько 7 тис. поліцейських у цивільному, які стежать за дотриманням норм ісламу в одязі та зовнішньому вигляді».

Точних даних про те, скільки і за що саме було покарано людей, не повідомляється. Влада лише іноді публікує окремі дані - наприклад, в кінці 2015 року дорожня поліція заявила, що за рік близько 40 тис. жінок-водіїв були покарані за так званий поганий хіджаб - коли при водінні хустка знаходиться не на голові, а на шиї.

Відео дня

Новий глава поліції також не став уточнювати, за які саме «порушення норм ісламу у зовнішньому вигляді» громадян тепер не будуть арештовувати, а направлятимуть на спеціальні виховні курси, де працюють близько 7 тис. співробітників.

За даними західних ЗМІ, раніше такі санкції застосовувалися в основному до жінок за відсутність хустки на голові, надто яскравий макіяж, манікюр.