Представник командування морського компоненту ОЗС НАТО „Південь” визнав корвет Військово-Морських Сил ЗС України „Тернопіль” готовим до виконання завдань за призначенням в рамках операції з виявлення та попередження терористичних дій „Активні зусилля”.

Як повідомили УНІАН в управлінні прес-служби Міноборони, про заявив заступник начальника відділу підготовки сил країн – не членів НАТО командування морського компоненту Об’єднаних збройних сил НАТО „Південь” капітан 2 рангу Стівен ВІЛЬЯМС.

“Безумовно, дещо треба доопрацювати, але в цілому робота українського екіпажу та доглядової групи виглядала переконливою”, - підсумував американський офіцер.

Відео дня

У свою чергу, командир корабля капітан 2 рангу Сергій ІЗОТОВ зазначив, що екіпажу дійсно є над чим працювати. Разом з тим, на думку командира, головним є набутий досвід роботи екіпажу у Середземному морі у міжнародному форматі.

Як повідомляв УНІАН “Тернопіль”, перебуваючи у Середземному морі відпрацював програму опанування методики виконання завдань операції НАТО з виявлення та попередження терористичних дій „Активні зусилля”. Крім того, українські моряки відпрацювали комплекс корабельних навчально-бойових вправ.

23 листопада “Тернопіль” має залишити Грецію та взяти курс на Севастополь.