Олексанр Лукашенко
Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО найближчим часом відвідає з офіційним візитом Україну. Відповідне запрошення від Президента Віктора ЮЩЕНКА передав під час сьогоднішнього візиту до Мінська міністр закордонних справ України Петро ПОРОШЕНКО.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС, запрошення в вдячністю було прийняте білоруським Президентом.

У рамках візиту П.ПОРОШЕНКА відбулися переговори з О.ЛУКАШЕНКОМ, в.о. прем’єр-міністра Білорусі Володимиром СЕМАШКОМ та міністром закордонних справ Сергієм МАРТИНОВИМ.

Відео дня

Було обговорено весь спектр двосторонніх відносин, загальною темою зустрічей стало обопільне прагнення щодо нарощення ефективної співпраці на усіх напрямах українсько-білоруської співробітництва – політичному, торговельно-економічному та гуманітарному, зазначається у повідомленні.

Також в рамках зустрічі обговорювалися можливі шляхи активізації переговорного процесу щодо поетапного вирішення питання завершення договірно-правового оформлення українсько-білоруського державного кордону та про підготовку 17-го засідання Міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва та активізацію діалогу на міжурядовому рівні.

У ході переговорів глав українського та білоруського зовнішньополітичних відомств сторони детально зупинилися на взаємодії України та Білорусі у рамках ініціативи ЄС “Східне партнерство”, повідомила прес-служба МЗС.

Міністр закордонних справ України дав інтерв’ю Білоруському Національному телебаченню.