Моше Кацав
Фракція лівої партії "Мерец" в ізраїльському парламенті почала процедуру імпічменту президента країни, пише The Jerusalem Post.

Депутат цієї фракції Зехава Галь-Он (Zehava Gal-On) заявила, що починає збір 20 підписів членів Кнесета, необхідних для ініціації процесу відсторонення Моше Кацава від влади. Причому вона не має наміру чекати яких-небудь заяв Кацава щодо поточної ситуації.

Депутати з інших політичних партій вже висловили свою підтримку намірам представниці "Мерец", відзначає видання. При цьому вони говорять, що збиток, якого завдає престижу держави перебування на вищому посту людини, обвинуваченої в кримінальних злочинах, став дуже серйозним.

Відео дня

Ініціативи депутатів з’явилися після оприлюднення заяви юридичного радника уряду Менахема Мазуза, який оголосив про готовність висунути звинувачення проти Кацава.

Нагадаємо, що президент Ізраїлю звинувачується в згвалтуванні, інших злочинах сексуального характеру і в зловживанні службовими повноваженнями.

Для ініціації обговорення питання про імпічмент глави держави в Кнесеті, за ізраїльськими законами необхідно зібрати 20 депутатських підписів.

Лента.ру