У Грозному на проспекті Путіна терорист-смертник підірвав бомбу, 7 осіб одержали поранення.

Про це УНІАН повідомили у Слідчому комітеті при прокуратурі РФ.

«30 червня 2010 року, приблизно о 18 годині 10 хвилин, у Грозному на проспекті Путіна, неподалік від театрально-концертного залу і за три метри від двох автомашин «УАЗ» МВС по Чеченській Республіці смертник привів у дію вибуховий пристрій. У результаті смертник помер на місці, 3 співробітники тимчасового оперативного угрупування МВС РФ, 2 співробітники МВС РФ по Чеченській Республіці і 2 жінки одержали поранення різного ступеня тяжкості», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За даним фактом слідчими органами Слідчого комітету по Чеченській Республіці порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 317, 222 КК РФ (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, незаконний оборот зброї і боєприпасів).

На місці події працює слідчо-оперативна група, проводиться огляд місця події й інші невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини події.

Водночас, прес-служба Президента і Уряду Чеченської Республіки повідомляє, що співробітники міліції запобігли теракту.

Зазначається, що це сталося у другій половині дня перед початком ювілейного концерту відомого чеченського співака Валіда ДАГАЄВА.

«Співробітники міліції, що стояли в оточенні на площі перед театрально-концертним залом, помітили молодого чоловіка, який поводився підозріло. Коли міліціонери звернулися до нього, він зробив самопідрив. Його особа встановлена. Це житель Грозного Адам Хамідов», - йдеться у повідомленні. За попередніми даними, в результаті вибуху постраждали троє людей. Їм надається необхідна медична допомога.

Повідомляється, що президент Чеченської Республіки Рамзан КАДИРОВ знаходився у концертному залі. Він заявив, що співробітники міліції, які запобігли теракту, будуть представлені до урядових нагород.