Між поваленим режимом Саддама Хусейна в Іраку і представниками міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" не існувало прямої співпраці до початку американської операції в регіоні в 2003 р. Такі дані наводяться в розсекреченій доповіді Пентагону, передає Reuters з посиланням на американські ЗМІ. Відповідні висновки зроблені на підставі ряду захоплених іракських документів і даних допитів самого С.Хусейна і його двох головних помічників.

У розсекреченій версії доповіді міститься також інформація, що до початку американського вторгнення розвідувальне співтовариство мало в своєму розпорядженні інформацію про те, що іракський уряд і представники терористичної мережі мали лише обмежені контакти. Водночас наголошується той факт, що оцінка їх глибших зв`язків грунтувалася на сумнівній або непідтвердженій інформації.

У доповіді також йдеться про те, що в червні 2002 р. Центральне розвідувальне управління США (ЦРУ) дійшло висновку, що існує дуже мало фактів, підтверджених доказами, що свідчили б про контакти між діячами "Аль-Каїди" і офіційним Іраком, крім того, бракує свідчень тривалих взаємин режиму С.Хусейна з іншими терористичними угрупованнями. Аналогічних висновків в той же період часу дійшли також представники розвідувального управління Міністерства оборони США (РУМО).

Відео дня

Представники ЦРУ також зробили висновок, що повідомлення про розробку Іраком зброї масового враження були "епізодичними, короткими і не підтверджувалися інформацією, одержаною по інших каналах".

РосБізнесКонсалтинг