Заступник голови Державної Думи, лідер ЛДПР Володимир ЖИРИНОВСЬКИЙ заявляє, що Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО блокує вступ Білорусі до складу Росії проти волі білорусів.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він заявив у Держдумі під час обговорення проекту заяви Держдуми про російсько-білоруські відносини.

«Євросоюз-2 не вийде, СРСР – розвалився. ЛДПР пропонує один варіант – вступайте до складу Російської Федерації, іншого не вийде... ЛУКАШЕНКО не хоче, а жителі Білорусі – хочуть», - заявив він.

Відео дня

За його словами, ЛДПР «проти національно територіального розділення і ми ніколи не погодимося, щоб був варіант, коли були б якісь національні республіки».

«Жодна союзна держава ніколи не зможе бути утворена.. Вступати областями – так. Буде Мінська, Вітебська, Гомельська, Гродненська, Брестська і Могильовська області», - заявив він. При цьому він зазначив, що «ми б видали указ і зробили б його (О.ЛУКАШЕНКА) полпредом Мінського федерального округу. Чим погана організація держави?».

Він упевнений, що росіяни і білоруси добре ставляться один до одного, і причина ускладнення одна – президентські вибори, на яких О.ЛУКАШЕНКО програє, але не хоче чесно піти.

Він зазначив, що О.ЛУКАШЕНКО хотів би купувати російський газ за внутрішніми цінами, але для цього і Білорусь має бути внутрішньою територією Росії.

При цьому В.ЖИРИНОВСЬКИЙ нагадав, що Білорусі вже була надана допомога на значні суми. «Чому ж ми повинні забирати гроші у Костроми, Вологди, у Сибіру, Уралу і віддавати О.ЛУКАШЕНКУ, незважаючи на його антиросійську позицію?» - сказав лідер ЛДПР.

В.ЖИРИНОВСЬКИЙ назвав риторику, характерну останнім часом для білоруського Президента, неприпустимою. Він відзначив, що якби подібні заяви лунали на адресу європейських країн, реакція була б достатньо жорсткою.

«Ви забуваєте, що Москва зробила його (О.ЛУКАШЕНКА) Президентом. Якби не було підтримки Москви, він би ніколи не став Президентом», - сказав і зазначив: «Його недорікуватість пояснюється тим, що він як був директором радгоспу, так і залишився. Там, на свинофермі так розмовляють – сільська праця робить людину грубішою. Не можна бути Президентом з такою освітою і такою попередньою роботою».

На його думку, Москва не підтримуватиме О.ЛУКАШЕНКА, а отже, він шукатиме підтримки у Заходу. Там можуть визнати вибори, щоб Білорусія зайняла антиросійську позицію, вважає лідер ЛДПР.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня на прес-конференції для російських журналістів Президент Білорусі О.ЛУКАШЕНКО зробив ряд жорстких заяв на адресу російського керівництва, розкритикував енергетичну політику Росії, а також рішення РФ про розвиток Чорноморського флоту в Криму.

3 жовтня Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ у своєму відеоблогу заявив, що керівництво Білорусі вдалося до антиросійської риторики.