Причиною смерті президента Абхазії Сергія Багапша став рак. Про це з посиланням на лікарів повідомив офіційний представник абхазької глави держави Крістіан Бжанія, передає ТСН.

"Лікарі визнали, що на легені були злоякісні пухлини, і саме метастази вразили інші органи. Лікарі зараз визнають, що це все ж таки був рак", - сказав він.

Багапш помер рано вранці в неділю, 29 травня. Спочатку причина смерті президента не називалася, але ЗМІ звертали увагу на те, що Багапш помер після операції на правій легені.

Відео дня

Операція, яку Багапш переніс 21 травня, призвела до ускладнення: стався розрив легені з розвитком правостороннього пневмотораксу. У пацієнта відмовили легені, а в подальшому ускладнення поширилися і на інші органи.

Тим не менш, як підкреслює Бжанія, після операції Багапш почував себе задовільно і навіть вставав з ліжка. Однак потім йому несподівано стало гірше, і він втратив свідомість.

Сергій Багапш буде похований у рідному селі Джгерда Очамчирського району Абхазії. Як розповіли родичі покійного, ймовірно, це відбудеться в четвер, 2 червня.

У понеділок, 30 травня, в Москві пройде громадянська панахида, церемонія прощання також відбудеться в абхазькій філармонії в Сухумі, але вже в середу, 1 червня.

На момент смерті Багапшу було 62 роки.