Комісія Європейського комітету зі запобігання тортур та нелюдському, або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (ЄКПТ) відвідала Київський слідчий ізолятор.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної пенітенціарної служби.

Як повідомляється, комісія ЄКПТ працює в Україні з 28 листопада. В рамках виконання плану роботи члени ЄКПТ 29 листопада – 1 грудня 2011 року відвідували Київське СІЗО. По завершенню інспектування Київського СІЗО 1 грудня на базі цієї установи відбулась зустріч міжнародних експертів з керівництвом установи та ДПтСУ, на якій обговорювались попередні результати інспектування, шляхи подальшого вирішення на державному рівні нагальних питань.

Відео дня

Попередньо експерти надали позитивну оцінку створеним умовам тримання неповнолітніх ув`язнених, умовам у приміщеннях медико-санітарної частини, завершенню будівництва нового режимного корпусу для тримання заарештованих жінок, а також проведеними поточними ремонтами приміщень харчоблоку, камер, тепло-, водо- та електромереж.

Як зазначили у прес-службі, поряд з цим, в ході зустрічі обговорювались й інші питання діяльності Київського СІЗО. Зокрема, зверталась увага на переповненість СІЗО, необхідність забезпечення ув`язнених належною житловою площею, покращення побутових умов ув`язнених шляхом подальшого проведення ремонтних робіт (особливо в корпусах, яким понад 100 років), удосконалення взаємодії державних органів і установ в питаннях надання медичної допомоги ув`язненим за межами СІЗО, збільшення штату медперсоналу установи (зокрема фахівців психіатрії), удосконалення системи ведення медичної документації, а також оновлення існуючого та збільшення загальної кількості медобладнання установи.

Як наголошується у повідомленні, більш детальне обговорення результатів інспектування установ експертами ЄКПТ буде проводитись в Міністерстві юстиції України, а остаточні результати інспектування комітет направить уряду України у 2012 році.