Ерве Морен
Франція підтримає вступ Грузії до НАТО тільки в тому випадку, якщо це не викличе протидії Росії, заявив в інтерв`ю Reuters television міністр оборони Франції Ерве Морен.

"Я вважаю, що будь-яке розширення НАТО на схід, у бік Кавказу не повинне виглядати як агресія щодо Росії. Попри всю нашу прихильність і дружбу до грузинів, і я казав про це головы уряду Грузії, це може статися тільки в тому випадку, якщо не виглядатиме як додаткова загроза щодо Росії", - сказав міністр, наголосивши важливість того, щоб Росія не відчувала себе в оточенні.

При цьому Морен не повідомив, чи поділяють його думку представники держав, які, на відміну від Франції, входять до військової структури НАТО.

Відео дня

Грузія офіційно заявила про бажання вступити до Північноатлантичного альянсу в 2001 році. Відтоді країна виконала Індивідуальний план інтеграції Грузії в НАТО і перейшла на наступний етап - "Інтенсивний діалог". Реформи, необхідні для інтеграції до Північноатлантичного альянсу, відбуваються в системах міністерств оборони, юстиції, фінансів. Ухвалено закони, що зближують законодавство Грузії з правовою базою НАТО.

На 3 і 4 жовтня запланований візит до Грузії генерального секретаря НАТО Яапа де Хоопа Схеффера, який має вивчити шанси Грузії перейти на наступний етап процесу інтеграції до альянсу.

РІА "Новости"