День Військово-морського флоту Індії

Як повідомили УНІАН у прес-центрі командування українських ВМС, про це перший заступник командувача ВМС України контр-адмірал Дмитро Шакуро заявив на зустрічі з аташе з питань оборони при Посольстві Республіки Індія в Україні Сідхартом Сантом.

«Як відомо, ВМС України готуються до участі наприкінці цього року в операції «Океанський щит» у складі фрегату «Гетьман Сагайдачний» зі спецпідрозділом і вертольотом на борту. ВМС Індії мають значні практичні напрацювання в питанні протидії морському піратству в Індійському океані, тому ми зацікавлені в обміні досвідом оперативного застосування кораблів та підрозділів під час участі в антипіратських операціях на морі», — наголосив Д.Шакуро.

На цю тему: Україна підтвердила свою участь в антипіратській операції НАТО

Відео дня

Своєю чергою С.Сант зазначив, що індійські ВМС беруть активну участь у багатонаціональних військово-морських навчаннях, що проводяться в Індійському океані, а також в боротьбі з піратством на морі. Аташе з питань оборони висловив сподівання, що протягом ближчих трьох років, коли він перебуватиме в Україні, співробітництво флотів двох країн поглибиться. Він також запропонував українській стороні вивчити питання щодо можливого візиту українського корабля до одного із портів Індії.