на

Нові правила набудуть чинності з наступного року. Зокрема, одним із нововведень стало те, що імена членів національних журі мають бути оголошені до початку конкурсу - 1 травня. Також після фіналу конкурсу буде опублікована оцінка кожного члена журі на кожному етапі конкурсу, передає РИА «Новости».

"Посилення правил і підвищення відкритості важливі для успіху конкурсу "Євробачення" - для того щоб учасники, глядачі та вболівальники знали, що ми робимо і завжди робитимемо все можливе, щоб забезпечити справедливий результат", - наводяться на сайті конкурсу слова виконавчого супервайзера конкурсу Йона Ула Санна. Там же говориться, що "Євробачення", зберігаючи традиції, адаптується до духу часу.

Також з нових правил виходить, що до складу національного журі, як і раніше, зможуть увійти професіонали музичної індустрії, але за умови, що вони не були в журі двох попередніх конкурсів. Крім того, на офіційному сайті "Євробачення" відкриється розділ, де члени журі та глядачі зможу повідомляти про порушення процедури голосування.

Відео дня

Наступного року конкурс популярної пісні відбудеться в Данії - завдяки перемозі на "Євробаченні-2013" данської співачки Еммілі де Форест, яка посіла перше місце з піснею Only Teardrops, набравши 281 бал.