Путін пообіцяв Лукашенку кредит / Фото: kremlin.ru

"Хочу вас проінформувати також про те, що під час сьогоднішньої зустрічі уряд РФ прийняв рішення посприяти нашим колегам у зв'язку з тим, що відбувається на світових ринках і надати республіці Білорусь в 2014 році додаткові позикові кошти в обсязі до 2 млрд доларів", - заявив Путін, якого цитує ИТАР-ТАСС.

На тему: Азаров запевнив, що російський кредит не "проїдять"

Президент Білорусії Олександр Лукашенко запевнив, що кредит, який його країні видасть Росія, "просто так не проїдять". Лукашенко додав, що оскільки економіка Білорусії працює на 60-70% на сировині та комплектуючих російського виробництва, то позикові кошти опосередковано послугують розвитку й економіки РФ.

Відео дня

Президент Білорусії подякував Путіну за рішення про надання кредиту. "І уряд Росії, і президент тим більше Росії, які вміють добре рахувати гроші, просто так нічого не роблять", - підкреслив він.

На тему: Україна отримала перші $3 млрд російського кредиту

Лукашенко зазначив, що Росія і Білорусія напередодні 2014 року вирішили всі наявні питання, і прохань у Мінська до Москви більше немає.

"Сьогодні можна з упевненістю сказати, що не залишилося жодного питання, яке ми могли б поставити перед нашими росіянами, або прохання, з яким ми могли звернутися до вас. Ми сьогодні вирішили всі питання напередодні нового року", - сказав він.