флаг сша

Про це заявила офіційний представник державного департаменту Джен Псакі, пише РИА Новости.

"США можуть застосувати санкції як до окремих людей, так і до компаній і секторів економіки. Але мета не санкції, а деескалація", - написала вона в ході Twitter-інтерв'ю радіо "Ехо Москви".

"Розглядається ряд осіб, ще багато осіб, проти кого можна ввести санкції, перш ніж ми будемо обговорювати президента Путіна", - сказала Псакі на відповідне питання.

Відео дня

Читайте такожСенатори закликають Обаму посилити санкції проти Росії

Санкції, введені владою США, за її заявою, допомагають у вирішенні ситуації в Україні.

Раніше британська газета Times, посилаючись на якісь свої джерела, повідомила про можливе введення санкцій проти Путіна у разі якщо РФ введе війська на територію України.

При цьому у статті стверджувалося про наявність у швейцарських банках рахунків на 40 мільярдів доларів, які нібито належать російському президентові.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков назвав публікацію Times абсурдною, охарактеризувавши її як "газетну качку".

США і Євросоюз ввели проти Росії ряд індивідуальних санкцій у зв'язку з її позицією щодо Криму, затвердивши списки нев'їзних осіб і заморозивши їх активи. З юридичних осіб під санкції потрапив тільки банк "Росія".

Разом з тим країни G7 пригрозили Росії санкціями проти ряду секторів економіки в разі подальшої ескалації ситуації навколо України. МЗС РФ заявив, що розмовляти з Росією мовою санкцій недоречно і контрпродуктивно.