В России часто блокируют сайты / Reuters

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Мінкомзв‘язку РФ за підсумками службової перевірки.

«На підставі висновку комісії з проведення службової перевірки стосовно заступника керівника Федеральної служби з нагляду у сфері зв`язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Максима Ксензова міністром ухвалено рішення про застосування дисциплінарного стягнення», - зазначили у прес-службі міністерства. 

У відповідному наказі зазначається, що Ксензову за неналежне виконання посадових обов`язків оголошено догану.

Відео дня

Читайте такожПутін попередив росіян, що Інтернет є спецпроектом ЦРУ

Як повідомляв УНІАН, 16 травня Ксензов заявив, , що в Росії можуть заблокувати доступ до мікроблогу Twitter і соціальної мережі Facebook.

«Ми завтра ж можемо за декілька хвилин заблокувати Twitter або Facebook у Росії. Ми не бачимо в цьому великих ризиків. Якщо в якийсь момент ми оцінимо, що наслідки від «виключення» соціальних мереж будуть менш суттєвими порівняно з тією шкодою, якої завдає російському суспільству неконструктивна позиція керівництва міжнародних компаній, то ми зробимо те, що зобов`язані зробити згідно із законом», - сказав Ксензов.

16 травня глава уряду РФ Дмитро Медведєв порадив чиновникам «іноді включати мізки», перш ніж заявляти про закриття соціальних мереж.