У Росії впав у озеро Мі-8 / wikipedia.org

Як повідомили УНІАН у Слідчому комітеті Росії, за попередніми даними, вертоліт Мі-8 авіакомпанії «Спарк» о 19.54 вилетів з міста Апатити Мурманської області, потім зробив проміжну посадку в районі табору П`ятка Мурманської області, де взяв на борт ще кілька чоловік. За даними слідства, на борту перебувало 18 чоловік – 5 членів екіпажу і 13 пасажирів. 

Близько 20.40 екіпаж не вийшов на зв`язок із центром управління повітряним рухом. На даний момент встановлено, що вертоліт зазнав аварії і впав в озеро у селищі Східне Мунозеро в Терському районі Мурманської області. Двом людям вдалося врятуватися, на даний час їх госпіталізовано. Дані про загиблих уточнюються.

Читайте такожУ Лаосі розбився Ан-74 з міністром оборони на борту Серед основних версій аварії слідство розглядає відмову авіаційної техніки і ту обставину, що льотчик потрапив у складні метеорологічні умови, втратив просторове орієнтування і зіткнувся з поверхнею води.

Відео дня

Водночас місцеве агентство FlashNord повідомляє, що серед пасажирів могли бути високопосадовці обласного уряду, гендиректор ВАТ «Апатит» Олексій Григор’єв, його заступник Костянтин Нікітін, міністр екології області Олексій Смирнов і голова адміністрації Кіровська Андрій Звонар. За попередніми даними, вони летіли рибалити.