Байден хоче зустрітися з Путіним / фото Official White House Photo

Президент США Джо Байден під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним має намір обговорити ситуацію з Україною.

Про це повідомив радник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу MSNBC, пише НВ.

Він розповів, що під час телефонних переговорів з Путіним Байден особисто висловив стурбованість нарощуванням військ Росії на кордоні України.

Відео дня

Також Салліван наголосив, що американський президент захотів провести зустріч із Путіним для обговорення різних аспектів відносин між країнами, в тому числі суверенітету і територіальної цілісності України.

"Це те, що ми маємо намір робити в майбутньому (підтримувати Україну), але ми маємо намір це робити за допомогою дипломатичного спілкування високого рівня, а не шляхом висунення публічних ультиматумів", - наголосив посадовець.

Читайте такожУ Путіна допустили зустріч з Байденом у червні - є навіть можлива дата

Зустріч Путіна і Байдена: що кажуть

  • Путін і Байден провели 13 квітня розмову по телефону. За заявою прес-служби Білого дому, Байден висунув ідею проведення російсько-американського саміту "у третій країні в майбутні місяці". Згодом американський лідер уточнив, що запропонував російському колезі зустрітися влітку в Європі.
  • Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Байден запропонував президенту Путіну провести особисту зустріч цього літа. Така зустріч може відбутися в одній з європейських країн.
  • Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінив можливість зустрічі лідерів Росії та США.