Байден закликав боротися з білим расизмом \ фото REUTERS

Американські спецслужби вважають тероризм прихильників переваги білої раси "найбільш смертоносною" терористичною загрозою для США.

Читайте такожУ США поліцейський застрелив темношкіру 16-річну дівчинку (відео)Про це президент країни Джо Байден заявив під час першого виступу перед обома палатами Конгресу, повідомляє ТСН з посиланням на CNBC.

Він також закликав законодавців прийняти закон про реформу поліції до кінця наступного місяця у зв'язку з річницею вбивства Джорджа Флойда поліцією Міннеаполіса.

Відео дня

У березні Палата представників прийняла закон, спрямований на припинення таких практик, як задушливі захоплення, захоплення сонної артерії і ордера "без стуку". Він також обмежує так званий "кваліфікований імунітет", який захищає офіцерів від багатьох цивільних позовів. Однак законопроект, названий на честь Флойда, не отримав прогресу в Сенаті.

"Нам потрібно працювати разом, щоб досягти консенсусу", — сказав Байден. - Але давайте зробимо це в наступному місяці, до першої річниці смерті Джорджа Флойда. Країна підтримує цю реформу, і Конгрес повинен діяти".

Тиждень тому суд Міннеаполіса визнав винним колишнього поліцейського Дерека Шовіна, який при затриманні Флойда в травні 2020 року стояв на його шиї, поки чоловік не помер. Після оголошення вироку чимало законодавців закликали діяти швидко, щоб викорінити систематичні зловживання владою і насильство щодо чорношкірих американців з боку поліції. 

Вас також можуть зацікавити новини