У Білорусі знову запрацював інтеренет / фото: ua.depositphotos.com

Сьогодні, 12 серпня, в Білорусі частково запрацював інтернет.

Читайте також"Ми не зможемо посміхатися з екранів": двоє білоруських телеведучіх вирішилі звільнитися на тлі протестів у країні

Про це повідомляє TUT.BY.

Відео дня

За даними порталу, місцеві жителі повідомляють, що близько 6:50 одночасно запрацювала більшість популярних сервісів - Telegram, Viber, WhatsApp, Twitter, Instagram.

Як повідомляється, почали також відкриватися пошукові системи від Google і «Яндекс», відновився доступ до онлайн-замовлення таксі. Частково відкриваються закордонні сайти.

"З'явився доступ і до інших сервісів, причому як через мобільний інтернет, так і фіксований - без використання VPN і Proxy запускаються ролики на YouTube, грузяться електронні листи в Gmail", - йдеться в повідомленні.

Протести в Білорусі: що відомо

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • Протести в Мінську та інших містах Білорусі тривають вже три дні. Повідомляється про сотні постраждалих.
  • З початком протестів в Білорусі почалися проблеми з інтернетом. Влада каже про «вплив ззовні», самі білоруси - що таким чином влада бореться з опозицією.