Трамп номінований на Нобелівську премію миру / фото REUTERS

Президент США Дональд Трамп номінований на Нобелівську премію миру 2021 року.

Про це повідомляє Fox News.

"Я думаю, що він зробив більше, намагаючись встановити мир між народами, ніж більшість інших номінантів на премію миру", - заявив представник норвезького парламенту Тайбрінг-Джедде, який і направив офіційне прохання в Нобелівський комітет.

Відео дня

Тібрінг-Джедде також похвалив Трампа за виведення великої кількості військ з Близького Сходу.

"Дійсно, Трамп перервав 39-річну серію американських президентів, які або починають війну, або втягують Сполучені Штати в міжнародний збройний конфлікт. Останнім президентом, який цього не зробив, був лауреат премії миру Джиммі Картер», - написав він.

Читайте такожЕко-активістку Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію миру

Зазначимо, що переможця Нобелівської премії миру оберуть з п'яти осіб. Їх імена стануть відомі не раніше жовтня наступного року.

Нобелівська премія миру: що це за нагорода

  • Нобелівська премія миру - нагорода, яка щорічно присуджується Нобелівським комітетом в Осло фізособам і організаціям, які зробили, на думку комітету, видатний внесок у галузі зміцнення миру.
  • Нобелівська премія миру вручається з 1901 року. За цей час було вручено 97 премій, тому що 19 разів вручення не проводилося.
  • Свого часу лауреатами Нобелівської премії миру стали президент США Теодор Рузвельт, засновник Ліги Націй Вудро Вільсон, Мартін Лютер Кінг, а також фізик-ядерник Андрій Сахаров.