Про угоду між Ізраїлем та ХАМАС було оголошено пізно у вівторок після годин важких переговорів / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Колишній посол США в ООН Джон Болтон розкритикував угоду Ізраїля про обмін заручниками з ХАМАС і припинення вогню, досягнуту у вівторок, назвавши її "дуже поганою угодою для Ізраїлю". Про це повідомляє The Hill.

"Сама угода, принаймні, наскільки я розумію умови, як вони були оголошені, є дуже поганою угодою для Ізраїлю. Це черговий обмін заручників — невинних жертв — на злочинців, які перебувають в ізраїльських в’язницях у співвідношенні 3:1 на користь терористів ХАМАС", - сказав Болтон.

Як відомо, про угоду було оголошено пізно у вівторок після годин важких переговорів в ізраїльському Кабміні. Планується звільнення 50 з приблизно 240 заручників, утримуваних ХАМАС протягом чотирьох днів, починаючи від п'ятниці. Також буде звільнено невідому кількість палестинських ув'язнених.

Відео дня

При цьому бойові дії у триваючій війні між двома сторонами припиняться під час обміну. Припинення подовжуватиметься на один день за кожні 10 звільнених заручників.

Болтон зазначив, що Ізраїль "здався", прийнявши угоду через "тиск" з боку адміністрації Байдена, яка, за його словами, більше не підтримує Ізраїль так сильно, як це було раніше.

"Я не бачу, яку стратегічну користь це принесе Ізраїлю. Я впевнений, що ізраїльські сили оборони отримають певну вигоду від паузи, ... але, по суті, тут час на боці ХАМАС", - додав екс-посол США в ООН.

"Я розумію гуманітарні проблеми, але є 220 заручників і 9 мільйонів інших ізраїльських громадян, яким загрожує не тільки ХАМАС, але й Хезболла, і в основному Іран", — підкреслив Болтон.

Угода між Ізраїлем та ХАМАС - останні новини

У вівторок, 21 листопада, ізраїльський уряд схвалив перемир'я з ХАМАС. В рамках угоди хочуть звільнити 50 живих ізраїльських громадян, в основному жінок і дітей. Їх відпускатимуть групами - по 12-13 осіб на день.

Натомість Ізраїль припинить вогонь як мінімум на чотири дні, а також звільнить з в'язниць палестинських жінок і неповнолітніх і дозволить їм повернутися в свої будинки, розташовані в основному на Західному березі річки Йордан і в Східному Єрусалимі.

Згодом з'явилася реакція США та ЄС на укладення угоди між Ізраїлем і ХАМАС про перемир'я.

Вас також можуть зацікавити новини: