РФ ще спроможна проводити мобілізацію, каже Катков / фото ua.depositphotos.com

Головний редактор видання Defense Express Олег Катков вважає, що Росія ще має можливість проводити мобілізацію та формувати піхотні підрозділи. Їх можуть використовувати для піхотних штурмів. 

"Тут важливо, яким чином міряти цю мобілізацію. Якщо міряти саме створенням повноцінних підрозділів, брати чмобілізованих і формувати з них, наприклад, мотострілецькі полки за тим штатом, який існував в армії РФ станом на 2021 рік, то навіть коли мова йшла про 200 тисяч, виходили на фантастичні показники відносно потреб у декілька тисяч танків, артсистем, до 10 тисяч бойових машин піхоти та БТРів. Там йшла мова про 73 вантажівки", – пояснив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо".

Катков наголосив, що зараз Росія цілком спроможна проводити подальшу мобілізацію та формувати піхотні підрозділи, використовувати їх для піхотних штурмів. 

Відео дня

"Можливість мобілізації та використання гарматного м'яса ніяким чином, на мій погляд, не повинна корелюватися з можливістю оборонно-промислового комплексу забезпечити всіх підрозділи необхідним комплектом озброєння. Умовних іржавих АК та ватників там вистачить на всіх, і не бажаючих в тому числі", – зазначив він.

Мобілізація в Росії

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про проведення в Росії часткової мобілізації. Вже за місяць російська влада оголосила про її завершення, однак фактично мобілізаційні заходи там не припиняються досі. 

Представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький заявив, що подальша мобілізація виснажить Росію ще більше. Він зазначив, що РФ готова розпочати нову мобілізацію, але важко інтегрувати ті війська, які вона вже призвала. 

Водночас у Кремлі спростували чутки щодо другої хвилі мобілізації на території Росії. Так прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков відреагував на звернення американського посольства до своїх громадян із закликом покинути територію РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: