Російський міністр Зінічев загинув, стрибнувши зі скелі / wikipedia

Глава російського міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих (МНС) Євген Зінічев загинув в ході навчань.

Офіційне повідомлення про загибель Зінчева опублікувала прес-служба МНС РФ.

"З сумом повідомляємо, що при виконанні службового обов'язку, перебуваючи в Норильську на міжвідомчих навчаннях щодо захисту арктичної зони від надзвичайних ситуацій, рятуючи життя людини, трагічно загинув глава МНС Євген Зінічев", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян розкрила подробиці загибелі міністра. 

"Вони з оператором стояли на краю виступу. Оператор послизнувся і зірвався у воду. Очевидців було достатньо - ніхто не встиг навіть збагнути, що сталося, як Зінічев кинувся у воду та зірвався людиною і розбився об камінь, що виступав там", - написала вона в Telegram. 

Зінічеву було 55 років. Він очолював МНС із травня 2018 року.

ЗМІ пишуть, що з 1987 року Зінічев служив у КДБ СРСР, а з 2006 до 2015 року працював в особистій охороні Володимира Путіна.

В червні 2015 року він обійняв посаду начальника УФСБ в Калінінградській області, а через рік став виконувачем обов’язків губернатора регіону. Однак вже за декілька місяців він залишив цю посаду за власним бажанням і був призначений заступником директора ФСБ.

Читайте такожНа шахті в "ЛНР" обірвався канат кабіни - загинули мінімум дев'ять гірників - росЗМІ

Раніше повідомлялося про вибуху газу у дев'ятиповерховому житловому будинку в місті російському Ногінськ.

Жертвами вибуху стали щонайменше дві людини, кількість постраждалих зросла до 8.

Відомо, що постраждалі – дві дівчинки (5 і 10 років), чотири жінки у віці від 44 до 80 років, а також двоє чоловіків 40 і 60 років. Рятувальники продовжують розбирати завали.